Νεαρός, ταλαντούχος κι έμπειρο μέλος του Φωστήρα. Ο 23χρονος επιθετικός, Σάββας Ηλιάδης μίλησε στην Άννα Νικολάου για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συλλόγου, τα νεότερα παιδιά, αλλά και την οικογένεια που έχει δημιουργηθεί μέσα στα αποδυτήρια, στέλνοντας συγχρόνως το μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας.

Πως είδες την ομάδα σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια και τι πιστεύεις για την πορεία της;

Μπήκαμε λίγο φοβισμένα για πρεμιέρα. Ήταν το άγχος της πρεμιέρας και μπήκαμε και οι 11 λίγο μαγκωμένοι. Βέβαια ευτυχώς πήραμε τους 3 βαθμούς χωρίς να παίξουμε ουσιαστικά καλή μπάλα. Στο 2ο παιχνίδι δείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε, βέβαια μας τιμώρησε η μπάλα, χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν σκοράραμε εύκολα, όμως τουλάχιστον δεν χάσαμε.

Συνεχίζουμε και νομίζω ότι η πορεία μας θα είναι πολύ καλή και θα τερματίσουμε πολύ ψηλά φέτος!

Με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι θα πρωταγωνιστήσει ο Φωστήρας σε αυτόν τον 5ο όμιλο;

Καταρχήν η ομάδα παίζει πολύ καλή μπάλα. Είμαστε συνέχεια με κάτω τη μπάλα. Παίζουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είμαστε μια οικογένεια! Είμαστε όλοι καλά παιδιά και παίζει ο ένας για τον άλλον, που ειδικά σε αυτή την κατηγορία δεν το έχουν πολλές ομάδες. Και νομίζω ότι αν συνεχίσουμε να παίζουμε τη μπάλα, που παίξαμε στην αναμέτρηση κόντρα στην Θύελλα, τότε είναι σίγουρος ο πρωταγωνιστικός ρόλος.

Είσαι από τους έμπειρους παίκτες της ομάδας. Πώς  είναι η συνεργασία σου με τους νεότερους, με τα παιδιά που ήρθαν τώρα στον σύλλογο και ποια θα ήταν η συμβουλή που θα τους έδινες;

Καταρχήν, οι μικροί, ειδικά τα παιδιά που έχουν ανέβει από το εφηβικό είναι όλοι καλά παιδιά. Οι περισσότεροι ξέρουν καλή μπάλα, έχουν ταλέντο μέσα τους. Το θέμα είναι να μας το δείξουν και στην προπόνηση.

Πρέπει να δουλέψουν αρκετά, πρέπει βάλουν κάτω το κεφάλι. Είναι μικροί ακόμα και το μόνο που θα τους βοηθήσει είναι η δουλειά. Μόνο δουλειά τίποτα άλλο! Όλα τα άλλα θα έρθουν!

Ποια θεωρείς ότι είναι η ανταγωνιστικότερη ομάδα του 5ου ομίλου;

Βάση αποτελεσμάτων και το πως έχει ξεκινήσει από την προετοιμασία της, νομίζω ότι η Καλλιθέα είναι αρκετά καλή ομάδα. Από τα αποτελέσματα κυρίως, γιατί έχει κάνει 2 στα 2.

Έρχεται την επόμενη αγωνιστική (4η) και στον Ταύρο , όπου εκεί θα δούμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε.

Τι σκέφτεσαι μετά από κάθε ήττα;

Πάντα είναι αναλόγως την ήττα. Σκέφτομαι τι έφταιξε, τί έκανα καταρχάς εγώ λάθος και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Έπειτα ψάχνω τρόπο να το διορθώσω, να μην ξαναγίνει ένα τέτοιο λάθος και σκέφτομαι πως είναι η τελευταία ήττα.

Μετά από κάθε νίκη;

Καταρχήν, μετά από κάθε νίκη είμαστε πάντα όλοι χαρούμενοι, αναλόγως και το σκορ βέβαια. Αλλά πάντα στη νίκη κοιτάω τι δεν πήγε αρκετά καλά, ώστε πάλι να το βελτιωθεί και η επόμενη νίκη να είναι ακόμα πιο εύκολη.

Το μήνυμα προς τον κόσμο του Φωστήρα.

Ο κόσμος του Φωστήρα μας έδειξε ότι σιγά- σιγά αρχίζει και αγκαλιάζει πάλι την ομάδα, μετά από την πικρία που είχε πριν δυο χρόνια, που έπεσε κατηγορία.

Προσωπικά θέλω σιγά- σιγά να έρχεται περισσότερος κόσμος και να δούμε κάποια στιγμή το γήπεδο γεμάτο.