Ο Γιώργος Μπιμπισίδης ενσωματώθηκε το καλοκαίρι στον Φωστήρα και πλέον απετελεί τον βράχο της κιτρινόμαυρης άμυνας. Ο 23χρονος στόπερ μίλησε στην Άννα Νικολάου για το πείσμα της ομάδας μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα, τους δικούς του στόχους, αλλά και την ανάγκη των ποδοσφαιριστών να λαμβάνουν τη στήριξη του κόσμου.

Η ήττα από την Κηφισιά ήταν η πρώτη για τον Φωστήρα στο Πρωτάθλημα; Πως βλέπεις την μετέπειτα πορεία της ομάδας;

Θεωρώ ότι ήρθε κάπως απρόσμενα αυτή η ήττα, δεν παρουσιαστήκαμε καλοί. Δεν μπήκαμε καλά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο που ξυπνήσαμε προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι.

Ήρθε αυτή η πρώτη ήττα, ίσως να μας έκανε και καλό γιατί τώρα είμαστε πιο πεισμωμένοι. Μας έκανε να προσέξουμε καλύτερα τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Και πιστεύω πως είμαστε πανέτοιμοι για το ματς με τον Ακράτητο.

Είπες πως η ήττα σας πείσμωσε. Τι θα κοιτάξει η ομάδα να βελτιώσει στο παιχνίδι με τον Ακράτητο και που θα χτυπήσει;

Αυτό που πρέπει να διορθώσουμε είναι να μπούμε από τα πρώτα λεπτά απόλυτα συγκεντρωμένοι. Να έχουμε την κατοχή και την μπάλα στα πόδια μας. Να είμαστε σοβαροί από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο που θα σφυρίξει ο διαιτητής.

Ποια θεωρείς ότι είναι η πιο ανταγωνιστική ομάδα και θα φτάσει μέχρι τέλους για την πρωτιά;

Θεωρώ πως κάθε Κυριακή, κάθε παιχνίδι είναι ένα ντέρμπι. Τωρα από εκεί και πέρα, εμείς βγάλαμε μια δύσκολη σειρά παιχνιδιών. Οπότε πιστεύω όλες οι ομάδες είναι ανταγωνιστικές. Αυτές που είναι κάπως πιο δυνατές είναι και αυτές που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Αλλά αυτό θα φανεί και στην πορεία, δηλαδή ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια να κρατήσει μέχρι το τέλος.

Ήρθες από την Ερμιονίδα στον Φωστήρα κι έχεις γίνει βασικό γρανάζι της ομάδας. Ποιος είναι ο δικός σου προσωπικός στόχος;

Ο δικός μου στόχος είναι να βοηθήσω τον Φωστήρα να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Και μέσα από την ομάδα όσο περνάει ο καιρός θα γίνομαι κι εγω πιο δυνατός και πιο έμπειρος.

Είσαι νέο μέλος της ομάδας. Τα παιδιά πως σε υποδέχθηκαν;

Το κλίμα είναι άριστο. Από την πρώτη μέρα όλα τα παιδιά με αγκάλιασαν, με υποδέχθηκαν σαν να είναι οικογένειά μου. Και αισθάνθηκα, αλλά ακόμη αισθάνομαι πολύ ωραία γι’ αυτό.

Σε έναν μέχρι τώρα απολογισμό, ο Φωστήρας ήταν η κατάλληλη επιλογή από αυτές που είχες το καλοκαίρι;

Ναι, σίγουρα το πιστεύω αυτό, γιατί ο Φωστήρας είναι μια ομάδα που αδικείται να βρίσκεται σε αυτές τις κατηγορίες και πρέπει να είναι στις υψηλότερες. Και ναι, θεωρώ ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει μέχρι στιγμής.

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τον κόσμο;

Θεωρώ ότι τον κόσμο τον πικράναμε κάπως στο ματς με την Κηφισιά, γιατί ήρθαν αρκετοί φίλαθλοι, μας ακολούθησαν. Πιστεύω, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ακράτητο, θα τον ξαναφέρουμε στο γήπεδο γιατί τον έχουμε κι εμείς ανάγκη. Μας δίνει ώθηση και θέλουμε να τον έχουμε δίπλα μας και στα εντός και στα εκτός παιχνίδια.

Ποιος είναι ο στόχος σου μακροπρόθεσμα, ανεξαρτήτως Φωστήρα;

Ο στόχος μου είναι να παίξω και σε υψηλότερο επίπεδο αν γίνεται. Και μακάρι να μπορέσω να το καταφέρω και με τον Φωστήρα αυτό, να ανέβουμε στις υψηλότερες κατηγορίες.